چهره واقعی زن ایرانی پنهان مانده است
به گزارش سام فیلم، کارگردان حاضر در جشنواره حوا: میان تصویر واقعی زنان با آن چه امروز در فضای رسانه ای و هنری ارائه می شود، فاصله بسیار زیادی است
به گزارش خبرگزاری سام فیلم، سهیلا پورمحمدی کارگردان فیلم کوتاه «جان داد» از آثار راه یافته به اولین جشنواره بین المللی فیلم «حوا» درباره ی این اثر توضیح داد: فیلم کوتاه «جان داد» درباره ی دختر نوجوانی است که پس از مواجهه با مرگ مادرش، از آنجا که در دنیای کودکانه خود، مفهومی برای مرگ قائل نیست، نمی تواند آنرا بپذیرد. از آنجا که این دختر به تنهایی با پدرش در حاشیه یک مرداب زندگی می کند و پدرش هم صیاد ماهی است، این دختر جان دادن ماهی ها را با صحنه مرگ مادرش مقایسه می کند و این صحنه ها او را آزار می دهد. بنا بر این می خواهد تلاش کند تا ماهی هایی که به صورتی پدرش با صید آنها امرارمعاش می کند را از مرگ نجات دهد.
این کارگردان با اشاره به دشواری های ساخت این فیلم توضیح داد: برای من بسیار اهمیت دارد که در لوکیشن های بکر فیلم هایم را بسازم. قسمتی از سختی های ما هم برای این فیلم پیدا کردن لوکیشنی بکر در گیلان و البته رساندن تیم تولید به آن لوکیشن بود. این لوکیشن در دل یک مرداب قرار داشت و بنا بر این ما در هر نوبت باید چندین ماشین عوض می کردیم تا به نقطه موردنظر برسیم. دلیل این اتفاق هم این است که ما نیروهای متخصصی در شهرستان ها نداریم و عوامل یک فیلم را به سختی می توانیم جمع نماییم.
وی افزود: نکته دیگر هم این است که بطور معمول تجهیزات به روز فیلمسازی هم در تهران متمرکز است و ما باید در کنار عوامل، تجهیزات موردنظر خودرا هم به شهرستان منتقل می کردیم. باتوجه به بودجه محودی که یک فیلم کوتاه می تواند داشته باشد، این سختی ها در پروسه تولید در شهرستان مضاعف هم می شود.
پورمحمدی درباره ی بازنمایی تصویر زن ایرانی در سینمای ایران هم اظهار داشت: صادقانه این است که جز تعداد قلیل از آثاری که موفق به بازنمایی درست تصویر زن ایرانی شده اند، نه در سینمای بلند و نه در سینمای کوتاه، ندیده ام آثاری را که پراخت مناسبی به مشکلات زنان داشته باشند و زیست واقعی ما زنان را به تصویر بکشند. همیشه در روایت های سینمایی شاهد یک سری سانسورها از یک سو و تقدس سازی ها از طرف دیگر بوده ایم که هیچ کدام حقیقی نیست. چهره واقعی زن ایرانی در لابه لای روایت هایی از این دست پنهان مانده است.
این کارگردان تاکید کرد: میان تصویر واقعی زنان با آن چه امروز در فضای رسانه ای و هنری ارائه می شود، فاصله بسیار زیادی است. قسمتی از این اتفاق ناشی از فرهنگ ماست که برخی جایگاهی مقدس برای زن قائل هستند و او را عاری از هر اشتباهی تصور می کنند که این برداشت واقعی نیست. زنان مانند همه موجودات دیگر، عادی تر از آن چیزی هستند که در مدیا تصویر می شوند. از جانب دیگر هم برخی زن را به شدت لطمه پذیر نشان می دهند. هیچ وقت حد میانه و تعادل را در روایت تصویر زن حفظ نکرده ایم.
۵۷۵۷
این مطلب سام فیلم را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب