كارگردان سل:

اجازه نمی دهند در رابطه با جانبازان اعصاب و روان فیلم بسازیم

اجازه نمی دهند در رابطه با جانبازان اعصاب و روان فیلم بسازیم به گزارش سام فیلم، سجاد معارفی کارگردان فیلم کوتاه سُل ضمن اشاره به محدودیت ساخت فیلم در رابطه با جانبازان اعصاب و روان اظهار داشت که دوست دارد فیلم اجتماعی بدون سیاه نمایی بسازد.


سجاد معارفی کارگردان فیلم کوتاه «سُل» که در قسمت کوتاه چهل و سومین جشنواره فیلم فجر حضور دارد در گفتگو با خبرنگار مهر در رابطه با ایده اولیه و مبحث این فیلم اظهار داشت: حدود ۱۰ سال است که ارتباط مستقیمی با جانبازان اعصاب و روان و خانواده هایشان دارم. پرداختن به این افراد همواره دغدغه ذهنی من بوده است. درنتیجه بر مبنای تجربه زیسته خودم، فیلم نامه ای با مبحث خانواده های جانبازان اعصاب و روان نوشتم. فیلم «سُل» در رابطه با دختر یک جانباز اعصاب و روان است که می خواهد جهت شرکت در یک جشنواره موسیقی به سفر خارجی برود. پدر او پیشتر در گروه موسیقی ارتش فعالیت داشته و حتی او موسیقی را به دخترش آموزش داده است. با این وجود، پدر با سفر او مخالفت می کند، نه به علت موسیقی، بلکه به علت وابستگی شدیدی که به دخترش دارد. دختر هم علیرغم میل باطنی برای یک هفته ای که قصد سفر دارد از دادگاه حکم مهجوریت پدرش را می گیرد. وی در رابطه با محدودیت پرداختن به مبحث جانبازان اعصاب و روان در سینما توضیح داد: متاسفانه اجازه نمی دهند در سینما به مبحث جانبازان اعصاب و روان پرداخته شود. من سه سال است که یک فیلم نامه سینمایی در این حوزه نوشته ام، اما تابحال کسی اجازه ساخت آنرا به من نداده است. گویا پرداختن به این مورد به یک امر ممنوعه تبدیل گشته است. حتی فیلم «سُل» را نزدیک به ۱۰ ارگان مختلف عرضه کردم، اما هیچ کدام حاضر به تأمین بودجه ساخت آن نشدند و دلیلشان این بود که فیلم تلخ است. این در شرایطی است که جانبازان اعصاب و روان، فارغ از تلاش هایی که در دوران دفاع مقدس انجام دادند، حالا در کنار ما زندگی می کنند و ما نمی توانیم آنها را نادیده بگیریم. آنها هر روز در زندگی خود با مشکلات دست و پنجه نرم می کنند و به شکلی هر روز شهید می شوند.
این کارگردان خاطرنشان کرد: انجمن سینمای جوانان مبلغی را در اختیار ما قرار داد و ما توانستیم این فیلم را بسازیم. بعد از اتمام تولید، مرکز فیلم جوان سوره فیلم را دید و از آن استقبال کرد درنتیجه آنها فیلم را خریداری کردند. این فیلم یک اثر سفارشی نبود، بلکه بر مبنای دغدغه ذهنی خودم ساخته شد. وی ضمن اشاره به این که فیلم «سُل» سیاه نمایی نمی کند، اظهار داشت: فیلم کوتاه «سُل» اصلاً سیاه نمایی ندارد بلکه این فیلم یک داستان عاشقانه پدر و دختری است که هر ۲ در زندگی برای یکدیگر از خود گذشتگی می کنند. با این وجود، حتی اجازه حضور این فیلم در جشنواره فیلم کوتاه تهران داده نشد و فکر می کنم دلیل این اتفاق مبحث و محتوای فیلم بود. این کارگردان در رابطه با حضور فیلمش در جشنواره فیلم فجر بیان نمود: طبیعتاً فیلمهای کوتاه در کنار فیلمهای بلند جشنواره فیلم فجر کمتر امکان دیده شدن دارند اما من بسیار خوشحالم که فیلمم به جشنواره راه یافته است و برخی افراد امکان تماشای آنرا خواهند داشت. هر فیلمسازی دوست دارد تعداد زیادی از افراد فیلمش را ببینند و من هم از این اتفاق بسیار خوشحالم. همسر من تهیه کننده این فیلم بود و ما برای ساخت آن بسیار سعی کردیم.
معارفی در رابطه با پخش فیلم کوتاه «سُل» اظهار داشت: متاسفانه صدا و سیما نمی تواند فیلم «سُل» را پخش کند، چونکه در آن ساز وجود دارد و تلویزیون اجازه پخش ساز را ندارد. سازمان سینمایی سوره مقرر است زحمت پخش این فیلم در جشنواره های داخلی و خارجی را بر عهده بگیرد. این کارگردان در انتها خاطرنشان کرد: من دوست دارم به ساخت فیلم، چه بلند و چه کوتاه، ادامه دهم. ما اشخاصی هستیم که شاید خط فکری حزب اللهی داشته باشیم اما جنس فیلمسازی مان اجتماعی است. معمولا دراین میان گرفتار مشکل می شویم، چونکه ارگان های اصول گرا و از سوی دیگر، ارگان های اصلاح طلب هیچ کدام از ما حمایت نمی کنند. من دوست دارم فیلمهای اجتماعی بسازم که بر مبنای دغدغه های ذهنی خودم باشند اما متاسفانه در شرایط فعلی یا باید فیلمهای گیشه پسند بسازی یا فیلمهای تلخ و سیاه اجتماعی تا دیده شوی. من نمی توانم در هیچ کدام از این دسته ها کار کنم.
عوامل این فیلم کوتاه عبارتند از نویسنده و کارگردان: سجاد معارفی، تهیه کننده: فاطمه سادات حسینی، بازیگران: فیروز حیدرزاده، سارا باقری، بازیگر کودک: مهرسا فلاحیان، مدیر فیلمبرداری: کیوان شعبانی، مدیر صدابرداری: میثم معتمدی، طراح صحنه ولباس: محبوبه سلطانی، طراح چهره پردازی: هادی لطفی، مدیرتولید: امیرمهدی صادقی، تدوین: امید میرزائی، صداگذاری و میکس: محمدحسین ابراهیمی، اصلاح رنگ و نور: علی نوروزی، موسیقی: امید روشن بین، مدیر تدارکات: رضا مردانلو، منشی صحنه: مهتاب قامتی، عکاس: سینا رضایی وحید، دستیار اول کارگردان و برنامه ریز: سروش حسین جانی، دستیار دوم کارگردان: پدرام فتحی، گروه فیلمبرداری: هاشم قدمیاری، مهدی افشار، ناصر برین، گروه صحنه و لباس: متین ستایشی، مجتبی ارقبایی، صدرا سیاح، مرضیه ارجمندی، دستیار چهره پردازی: ریحانه معرفت، دستیار صدابردار: پدرام رمضانپور، گروه تولید: ناصر برزگر، محمدرضا صادقی و سعید سلطان.



منبع:

1403/11/03
12:06:41
5.0 / 5
4
تگهای خبر: آموزش , بازی , بازیگر , تهیه كننده
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳
سام فیلم - فیلم و سریال
samfilm.ir - حقوق مادی و معنوی سایت سام فیلم محفوظ است

سام فیلم

همه چیز درباره فیلم و سریال