سینما در هفته ای كه گذشت؛

تلخ و شیرین روز ملی سینما

تلخ و شیرین روز ملی سینما به گزارش سام فیلم، در هفته گذشته روز سینما در صدر اخبار بود؛ هرچند برخی معتقد بودند که سینما حال خوبی ندارد و جشن در این روز بی معناست اما برنامه هایی چون جشن مدیران تولید و هفته پاسداشت سینما برگزار گردید.



خبرگزاری مهر-گروه هنر-آزاده فضلی؛ «سینما» یکی از هنرهای هفت گانه پرطرفدار در بین عموم مردم است که روزانه اخبار بسیاری را در سرویس ها و گروههای خبری رسانه ها به خود اختصاص می دهد و هنرمندان این رشته بخصوص بازیگران سینما، به شکلی زیر ذره بین جامعه هستند و بنابراین به محلی برای ایجاد حواشی تبدیل می شوند. در ادامه درصدد هستیم تا اخبار هفتگی این هنر پرطرفدار و پرحاشیه را به صورتی کوتاه و خلاصه به شکل گزارشی، پیش روی مخاطبان همراه خبرگزاری مهر قرار دهیم.
هفته گذشته مصادف با روز ملی سینما بود که عموماً برنامه ها و رویدادهای سینمایی طی چند روز به این مورد اختصاص پیدا می کند. در هفته ای که گذشت هم برنامه هایی متناسب با این مناسبت برگزار شد که بعضی از آنها را بر می شمریم.

جشنی که دیگر برگزار نمی شود/ ماجرای اشتباه سهوی سخنگو!

رسول صدرعاملی سخنگوی خانه سینما، در آستانه فرارسیدن روز ملی سینما، دوشنبه ۱۹ شهریور در نشستی در خانه سینما در رابطه با جایگزینی هفته پاسداشت سینما به جای جشن روز سینما توضیح داد: آخرین جشن خانه سینما سال ۹۸ برگزار شد که پس از آن بنا به علل مختلفی برگزار نشد. در هیات رئیسه صحبت از جشن سینما را دنبال می کردیم تا تندیس های صنفی همانند گذشته را اهدا نماییم ولی بعد دیدیم این ماراتن منصفانه نیست چون در این چند سال بعضی از همکاران ما به علل امنیتی امکان فعالیت نداشتند و بنابراین جشن فعلا برگزار نمی گردد.

وی خاطرنشان کرد: هدف ما از برگزاری هفته پاسداشت، ایجاد رابطه ای بین سینما و جامعه و نهادهای فرهنگی است. در این یک هفته بزرگداشت و یادبودهایی به یاد داریوش مهرجویی، کیومرث پوراحمد، کامبوزیا پرتوی و همکارانی که مابین ما نیستند، خواهیم داشت. همینطور همه صنوف سینما برنامه ریزی خاص خویش را خواهند داشت و به بهتر شدن این رابطه بین سینما و جامعه کمک می کنند. امیدواریم سال آینده هیات رئیسه بعدی با فراهم شدن شرایط بتواند جشن خانه سینما را به روال قبل برگزار کند ولی فعلا این شرایط مهیا نیست. چون هنوز حدود ۳۰۰ نفر از همکاران ما پرونده باز قضایی دارند و امیدواریم با رسیدگی به این مشکل، شرایط برای برگزاری جشن فراهم گردد. تا آن موقع مراسم پاسداشت برگزار می گردد و ادامه هم خواهد داشت و حتی در سطح استان گسترش پیدا می کند.
صدرعاملی در پاسخ به پرسشی مبنی براینکه آیا برگزاری جشن مهر سینمای ایران برای کمرنگ کردن فعالیت و حضور خانه سینما برگزار می شود، اظهار داشت: بله امکان دارد برای کمرنگ شدن جشن خانه سینما بوده باشد ولی اگر نخواهیم فکرخوانی نماییم باید اظهار داشت که این موقعیت زیرساخت خوبی است که خانه سینما می تواند در آن مراسم حضور داشته باشد و آنرا به برنامه ها و جشن خود پیوند بزند.
پس از صحبت های صدرعاملی، خبرنگاران درصدد اعلام اسامی ۳۰۰ نفری که سخنگوی خانه سینما از آنها یاد کرده بود، برآمدند که شامگاه همان روز علیرضا حسینی عضو هیات رئیسه و نماینده کمیته حقوقی و قضایی خانه سینما در این حوزه توضیح داد: در نشست خبری پاسداشت فرهنگی روز ملی سینما، رسول صدرعاملی به شکل سهوی تعداد پرونده های باز قضایی اعضای خانه را سینما ۳۰۰ نفر بیان کرده است که این تعداد کمتر از ۳۰ نفر است که امیدواریم این تعداد هم با مساعدت وزارت ارشاد، سازمان سینمایی، قوه قضاییه بزودی بسته شود و دیگر پرونده ای برای هنرمندان در محاکم قضایی نداشته باشیم.

از سویی دیگر، قادر آشنا دبیر سومین جشن مهر سینمای ایران در نشست خبری این رویداد، با بیان این که برای برگزاری جشنی مشترک با خانه سینما سعی شده است، اظهار داشت: بنای ما بر تعامل با خانه سینما است که حتی از آقای دهکردی خواهش کردم اشخاصی را به شکل مشترک تجلیل نماییم اما این اتفاق نیفتاد. در حالیکه ما برای برگزاری جشنی بزرگ تر به شکل مشترک اعلام آمادگی کردیم.
وی اضافه کرد: تصور من بر اینست که به تدریج جشن مهر سینمای ایران به گفتمان تبدیل می شود؛ چونکه مهر سینمای ایران متعلق به همه سینماگران از هر صنف و گرایشی است ازاین رو تصور من بر اینست که به تدریج به گفتمان تبدیل می شود و همدلی آهسته آهسته شکل می گیرد و ما امیدواریم به گفتمان غالب تبدیل گردد. بر مبنای شعار دولت چهاردهم، وفاق باید در اندیشه و دل شکل بگیرد تا در رفتار نمود پیدا کند. تصور ما اینست که اصحاب فرهنگ و هنر و رسانه این زمینه را برای همدلی و وفاق ملی فراهم می کنند و به نظر می آید جشن مهر سینمای ایران می تواند این نوع وفاق را به وجود بیاورد.

دورهمی پیشکسوتان سینما در جشن مدیران تولید

بیستمین جشن مدیران تولید سینمای ایران به دبیری علی قائم مقامی در آستانه روز ملی سینما و به منظور تجلیل از مدیران تولید سینمای ایران شامگاه سه شنبه ۲۰ شهریور ماه در هتل پارسیان استقلال برگزار گردید.

سعید پورصمیمی، ایرج طهماسب، محمود کلاری، رضا رویگری، سیروس الوند، امیرشهاب رضویان، سیدضیا هاشمی، اسحاق خانزادی، مسعود جعفری جوزانی، جهانگیر الماسی، محمدرضا جعفری جلوه، اسماعیل محرابی، رسول صدرعاملی، فتح الله جعفری جوزانی، محمد شیری، بهرنگ علوی، حسین زندباف، علیرضا رئیسیان، پژمان بازغی، بهرام عظیمی، محمدرضا عباسیان، شاهد احمدلو، فرهاد قائمیان، محمود گبرلو، محمدعلی باشه آهنگر، بهروز افخمی، جمال شورجه، احمد میرعلایی، علیرضا جلالی تبار، شاهد احمدلو، مسعود ده نمکی، جعفر گودرزی، مینا وحید، جلال معیریان، مهدی صباغ زاده، عبدالله علی خانی، محسن علی اکبری، محمدرضا باهنر عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، مسعود اطیابی، آرین سلیمی قهرمان المپیک، مرتضی شایسته، اصغر رفیعی جم، علیرضا زرین دست، سعید سهیلی، فریدون شهبازیان، اسماعیل محرابی، منوچهر محمدی، علی دهکردی، لادن مستوفی، هومن برق نورد، امیر سمواتی، سعید مطلبی، محمد متوسلیان، عنایت بخشی، نسرین مقانلو، لادن مستوفی و … همچون افراد حاضر در مراسم بودند.
در این مراسم با حضور هنرمندان و سینماگران از مدیران تولید سینمای ایران با اهدای دیپلم افتخار و لوح تقدیر، تجلیل شد. همچنین، با حضور فرامرز قریبیان و علیرضا زرین دست از محمدحسین فرح بخش تهیه کننده شناخته شده سینمای ایران برای یک عمر فعالیت در سینما تجلیل شد. یادی از سعید راد و جمشید مشایخی از دیگر بخش های مراسم بود.

پاسداشتی برای روز سینما و شروع به کار آکادمی سینمای مستند

برنامه پاسداشت فرهنگی روز ملی سینما، چهارشنبه ۲۱ شهریور در سالن زنده یاد سیف الله داد خانه سینما برگزار گردید. خانه سینما با همکاری مراکز فرهنگی هفته پاسداشت فرهنگی روز ملی سینما را از ۱۸ تا ۲۶ شهریور در مراکز فرهنگی شهر برگزار می نماید.
محمدمهدی عسگرپور رئیس هیئت مدیره خانه سینما در این مراسم، به جواد شمقدری انتقاد نمود و اظهار داشت: امروز دیدم که آقای شمقدری روز سینما را تبریک گفتند آن هم درست در روزی که قبل تر این روز را از تقویم حذف کرده بودند. این مورد را یادآوری کردم تا قدرت سینما را نشان دهم. حدود ۱۲۷ سال از ورود دوربین به ایران می گذرد و سال ها است ۲۱ شهریور به نام روز ملی سینما نامگذاری شده و چقدر این تصمیم درست بود.
علی دهکردی مدیرعامل خانه سینما هم اظهار داشت: پس از کرونا و ناآرامی ها جشن خانه سینما برگزار نشد اما سینما زنده بود. سال جاری هم تصمیم گرفتیم تا برای برقراری پیوند بین سینما و سطح جامعه رویداد را به این شیوه برگزار نماییم. ما امیدواریم تا رونق باردیگر به سینما بازگردد، چون که هم اکنون سینما بیکاری وحشتناکی را تحمل می کند. ما امیدواریم با رونق سینما این شرایط بهبود یابد و مهر و صمیمیت باطنی به سینما و صنوف ما بازگردد. امیدواریم این دلخوری های کوچکی که وجود دارد برطرف شود تا شرایط معیشت برای تمام هنرمندان مساعد و در اندازه و قواره فرهنگ و هنر کشور باشد.
همچنین، از پوستر آئین نامه مقررات حضور کودکان و نوجوانان بازیگر با حضور علی دهکردی، محمدمهدی عسگرپور، فریدون جیرانی، پژمان بازغی و حسین سلیمانی رونمایی گردید.
سپس، حامد شکیبانیا رئیس جشن سینمای مستند از شروع به کار آکادمی سینمای مستند اطلاع داد و اظهار داشت: اعضای دائمی این آکادمی که ۱۵۰ نفر هستند یا شیر طلایی سینمای مستند و یا جایزه خانه سینما را دریافت نمودند و در کنار این افراد بزرگان سینمای مستند که از مستندسازان حمایت کردند هم در این آکادمی حضور دارند. در کنار این ۱۵۰ نفر حدود ۳۰۰ نفر دیگر هم به شکل دوره ای در آکادمی حضور دارند و از رویدادهای رسمی و مهم سینمایی کشور جایزه دریافت کرده اند.

اکران خصوصی فیلم سینمایی «شه سوار»

آغاز اکران ۲ فیلم همزمان با روز ملی سینما

فیلم سینمایی «یازده یازده» به نویسندگی و کارگردانی آرش رحمانی و تهیه کنندگی مهدی ایل بیگی از ۲۱ شهریور و همزمان با روز ملی سینما در سینماهای منتخب گروه سینمایی «هنروتجربه» اکران شد.
در فیلم سینمایی «یازده یازده» بازیگرانی همچون فرزاد حسنی، انوش معظمی، سهیل برخورداری، آزاده مهدی زاده، نازنین کیوانی، راشین قهرمانی، ریما طهماسبی، هویار مرتضوی، حسام بازگشا و کورش خزاعی اصل ایفای نقش کرده اند.
فیلم سینمایی «یازده یازده» تابحال برای رقابت در ۲ جشنواره فیلمهای علمی و تخیلی رومانی و جشنواره رسانه بالتیمور که در ایالت مریلند آمریکا برگزار می شود، پذیرفته شده است.
فیلم سینمایی کمدی «شه سوار» به کارگردانی و نویسندگی حسین نمازی اکران خود در سینماهای ایران را از ۲۱ شهریور ماه و همزمان با روز ملی سینما شروع کرد. اکران خصوصی «شه سوار» هم ۱۹ شهریور در پردیس سینمایی ملت برگزار گردید.
در این فیلم مهرداد صدیقیان، الناز حبیبی، هادی کاظمی، عباس جمشیدی فر، سعید عطایان، ایمان برات پور، حافظ نبی زاده، مهرناز افلاکیان، میثم رازفر، ناهید استواری، عزت اله رمضانی فر، امیر دژاکام و گیتی قاسمی ایفای نقش کرده اند.
«شه سوار» داستان یک عروسی است که انگار قرار نیست هیچگاه پا بگیرد؛ اما این دفعه ماجرا فرق می کند حتی به قیمت پنهان کردن جنازه عموی خانواده!
این فیلم در چهل و دوم جشنواره فیلم فجر به نمایش درآمد. «شه سوار» محصول بنیاد سینمایی فارابی است که با مشارکت بخش خصوصی ساخته شده است و توسط موسسه شهر فرنگ در سینماها اکران می شود.

یادی از درگذشتگان سینما در روز ملی سینما

در ادامه برنامه های پاسداشت فرهنگی روز ملی سینما، تعدادی از سینماگران به همت انجمن بازیگران خانه سینما همزمان با روز سینما ۲۱ شهریور در قطعه هنرمندان حاضر شدند و با غبارروبی از مزار هنرمندان درگذشته یاد آنها را گرامی داشتند.
در این مراسم پژمان بازغی، علی دهکردی، شبنم مقدمی، اسحاق خانزادی، کامبیز روشن روان (رئیس انجمن آهنگسازان)، فرامرز روشنایی، خسرو احمدی، علیرضا حسینی (هیئت رئیسه خانه سینما)، کوروش سلیمانی، جعفر گودرزی (رئیس انجمن منتقدان سینما) مجید علیزاده (رئیس انجمن بازیگران و بدلکاران) شهداد بانکی، مهدی بزگمهر، محمدرضا نیلی مجید امانی زاده (رئیس انجمن مدیران تدارکات)، مهوش وقاری و … حاضر شدند و یاد هنرمندان درگذشته را گرامی داشتند.
هنرمندان حاضر در قطعه هنرمندان شاخه گل های را بر مقبره هنرمندان درگذشته گذاشتند. تعدادی از اعضاء انجمن بازیگران و بدلکاران سینمای ایران هم در این برنامه حضور داشتند.
برگزاری هفتادوهفتمین تولد شهید آوینی بر سر مزارش
مراسم سالروز میلاد شهید سیدمرتضی آوینی بیست و یکم شهریور و مصادف با هفتادوهفتمین سالگرد تولد این شهید با حضور اقشار مختلف مردم در جوار مزار وی برگزار گردید.
در این مراسم بعد از قرائت زیارت عاشورا، اصغر بختیاری و مرتضی شعبانی از همکاران قدیمی گروه مستند «روایت فتح» و از نزدیکان شهید آوینی به بیان خاطراتی از شهید سید مرتضی آوینی پرداختند.
خبرهایی از المپیاد فیلمسازی نوجوانان
ابتدای هفته گذشته، اسامی راه یافتگان به مرحله نهایی هشتمین المپیاد فیلمسازی نوجوانان ایران از جانب دبیرخانه این رویداد سینمایی اعلام گردید.
بر این اساس، در قسمت فیلم با نظر نادره ترکمانی، داریوش یاری و احسان صدیقی، ۱۸ نوجوان از ۱۱ استان کشور موفق به حضور در مرحله نهایی شدند. اسامی نوجوانان یاد شده عبارتند از مهدی خاتمیان از استان البرز، محمدمهدی فتاحی از استان گیلان، سید علی موسوی از مشهد، سجاد سرداری نیا از نیشابور، علی عباس برهانی از تهران، تایماز اشرفی از ارومیه، سیده ساغر طیب زاده از اردبیل، کارین سرافراز از کاشان، دینا عابدزاده از اصفهان، غزل رحیم زاده از اصفهان، هانا قربانی از کردستان، النا ملکی از کرمانشاه، محمد جعفری از تهران، آرتان ساجد از اصفهان، حسنا زارعیان بغداد آبادی از یزد، آنیسا هراتی خو از همدان، هستی ارجمند از مشهد، و کیمیا کریمی از مشهد.
هیئت انتخاب بخش ایده المپیاد هشتم متشکل از زهرا مصطفوی، فاطمه سادات میرمحمد صادقی و امیرحسین اخوین، ۱۲ نوجوان فیلمساز از ۸ استان کشور را برای حضور در مرحله نهایی ایده المپیاد انتخاب کردند که بدین شرح است: سوفیا مظاهری از بوشهر، دینا بیگی از همدان، عسل عبداللهی از اردبیل، نگار دائمی از خراسان رضوی، حسنا سراجچی از همدان، محمدمبین رستمی از اصفهان، محمد یعقوبی از مشهد، محمدامین شفیع راد از ایلام، امید صانعی از اصفهان، محمدامین حسینیان امیرخیز از تبریز، یونا حسینی از تهران و آتریا علیرضایی از اصفهان.
مرحله نهایی هشتمین المپیاد فیلمسازی ایران از ۲۴ تا ۲۹ شهریور توسط بنیاد سینمایی فارابی و شهرداری اصفهان با مدیریت وحید ملتجی به میزبانی اصفهان برگزار می گردد.

1403/06/24
11:58:31
5.0 / 5
130
تگهای خبر: اكران , بازی , بازیگر , بنیاد سینمایی فارابی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۲
سام فیلم - فیلم و سریال
samfilm.ir - حقوق مادی و معنوی سایت سام فیلم محفوظ است

سام فیلم

همه چیز درباره فیلم و سریال