معاون وزیر بهداشت اعلام كرد
واکسن هراسی و عقب ماندگی در واکسیناسیون زنان آبستن
به گزارش سام فیلم معاون درمان وزارت بهداشت ضمن اشاره به روند افزایشی مبتلا شدن به کرونا در جامعه واکسینه نشده در اروپا، بر اهمیت واکسیناسیون تصریح کرد و اظهار داشت: متاسفانه به علت واکسن هراسی که در کشور بخصوص برای زنان آبستن ایجاد کردند، پوشش واکسیناسیون زنان آبستن با میانگین جامعه بسیار فاصله دارد.
به گزارش سام فیلم به نقل از ایسنا، دکتر قاسم جان بابایی در حاشیه جلسه کمیته ی علمی کشوری کرونا، به تصمیمات و بحث های امروز این کمیته اشاره نمود و اظهار داشت: مهم ترین موضوع، بحث واکسیناسیون در حوزه مدیریت کرونا است. باتوجه به این که طی چند ماه اخیر سرعت بسیار خوبی در واکسیناسیون گروه هدف داشتیم، هم دز اول واکسیناسیون و هم دز دوم واکسیناسیون انجام شد و کم بودن سرعت و عقب ماندگی واکسیناسیون را به سرعت جبران کردیم. البته به نظر می رسد، که همان افرادی که نوبت اول واکسن را تزریق کردند، نوب دوم را هم تزریق کرده اند و درصدی از افراد را داریم که هنوز واکسن تزریق نکردند.
وی اضافه کرد: خواهشمان این است که کسانیکه واکسن تزریق نکردند، حتما این کار را انجام دهند. چونکه متاسفانه در اروپا شاهدیم که روزانه در آلمان، اتریش، هلند و... جامعه واکسینه نشده، به سرعت دارند مبتلا می شوند. روسیه در روز گذشته بالغ بر ۱۲۰۰ فوتی داشته و غاطبه فوتی هایشان، افرادی بودند که واکسن تزریق نکرده بودند. بر همین مبنا از مردم می خواهیم همراهی کنند. مقداری سرعت واکسیناسیون مان کاسته شده است.
جان بابایی اظهار داشت: همینطور وزارت بهداشت اعلام نمود که افراد بالای ۶۰ سال که زمانی از واکسن دوم شان گذشته، لزوم دارد که واکسن دز سوم یا اگر بیشتر از شش ماه گذشته واکسن یادآور را تزریق کنند. چونکه لزوم دارد که ایمنی بدن این افراد را در سطح بالایی نگه داریم. کشورهایی که واکسن تزریق کردند و بین تزریق دز دوم و سوم شان فاصله افتاده، مقداری افزایش مبتلا شدن داشتند. بر همین مبنا از آنجاییکه حالا در کشور شرایط خوبی داریم؛ به صورتی که هم میزان فوتیها درحال کاهش است و هم میزان بستری کاهشی است، مهم می باشد که گروه هایی که واکسن نزدند، هرچه سریعتر واکسن را تزریق کنند.
جان بابایی افزود: یکی از مواردی که در کمیته ی علمی عنوان شد، مراقبت هایی است که در استان ها باید صورت گیرد. هنوز گرفتاری های خوشه ای در بعضی نقاط کشور داریم. استان هایی امکان دارد مشاغل فصلی در آنها اثرگذار باشد. مثلاً در استانی مانند سمنان در دامغان صورت گرفت که البته حالا موارد کمتر شده، در فصل برداشت پسته بوده یا جاهایی که برداشت زعفران بوده است. چونکه خیلی از کارگران از شهرها و استانهای مجاور به این شهرهای برداشت محصول می روند. باید بسیار مراعات کنند که ابتلاهای خوشه ای و منطقه ای اتفاق نیفتد. چونکه معمولاً تجربه ثابت کرده که بیماری کرونا با همین ابتلاهای خوشه ای شروع می شود و شهرهای اطراف را گرفته و توسعه پیدا می کند.
وی اظهار داشت: مبحث مهم دیگر بحث واکسیناسیون مادران آبستن بود. حالا سفارش شده هرنوع واکسنی را که مجوز دارد، میتوان برای زنان آبستن استفاده نمود. البته ما پروتکل کشوری در این حوزه داریم. متاسفانه به علت واکسن هراسی که در کشور بخصوص برای زنان آبستن ایجاد کردند، پوشش واکسیناسیون زنان آبستن با میانگین جامعه بسیار فاصله دارد. خواهش می نماییم همه کسانی که می توانند کمک کنند تا خانم های آبستن به هدف مورد انتظار واکسیناسیون بالای ۸۰ درصد و حتی ۱۰۰ درصد برسند.
معاون درمان وزارت بهداشت افزود: ما تعداد قابل توجهی از مادران آبستن را به علت مبتلا شدن به کرونا از دست دادیم که برای کشور ضایعه ای غیرقابل جبران است. استدعای ما این است که این گروه هدف که بسیار مهم هستند، هرچه سریعتر واکسینه نماییم. برنامه ای برای ایجاد کمپین واکسیناسیون مادران آبستن داریم که با روش اقناعی و آگاهی که به مادران آبستن داده و آموزش هایی که به همکاران خودمان عرضه می دهیم، ان شاءالله بتوانیم عقب ماندگی در حوزه واکسیناسیون مادران آبستن را جبران نماییم.
معاون درمان وزارت بهداشت اظهار داشت: مبحث دیگری که بحث شد و ان شاءالله تا فردا کمیته ی علمی نظراتش را به صورت رسمی اعلامی میکند، بحث بازگشایی مدارس و دانشگاه ها است که سفارش می شود با عنایت به اتفاقاتی که در کشورهای منطقه و کشورهای اروپایی رخ داد، واقعا بحث بازگشایی مدارس اگر مدیریت شده نباشد و قرار باشد همه دانش آموزان در یک مدت زمان کوتاه در کلاس حضور داشته باشند، بطور قطع امکان دارد سبب ایجاد نگرانی شود.
وی اظهار داشت: باید حتما از فرصت بازگشایی مدرسه استفاده مطلوب نماییم. مدرسه می تواند محلی برای آموزش واکسیناسیون افراد خانواده و کودکان باشد، به اضافه اینکه حتما باید در مدارس سیستم رصد داشته باشیم که بلافاصله اگر قرار باشد شروع بیماری از مدارس منجر به ایجاد نگرانی در جامعه شود، بلافاصله شناسایی شده و منجر به تعطیلی وسیع مدارس نشود. چونکه تبعات زیادی خواهد داشت و در مردم بی اعتمادی بوجود می آورد.
جان بابایی اظهار داشت: ازاین رو بازگشایی منطقی و معقولانه و با رصد تمام شرایط دانش آموزان و خانواده هایشان از جهت گسترش بیماری بسیار مهم می باشد.
وی درباره افزایش موارد مبتلا شدن و بستری در مناطقی که واکسیناسیون شان کمتر بوده است، اظهار داشت: به این صورت که بگوییم که منطقه ای که واکسن تزریق نکرده اند، خیلی مبتلا شدن بیشتر داشته ایم، اینطور نبوده است. جاهایی که مبتلا داشتیم، مناطقی بوده که به صورت خوشه ای بوده مثلاً در استان آذربایجان غربی و شرقی، شهرهایی که مجاور هم بودند مانند جلفا، مرند، شوط، چایپاره که شهرهایی هستند که در دو استان مجاور هم بودند. مقداری بحث رعایت پروتکل ها موثر است و مقداری بحث مشاغل فصلی است که درحال بررسی است. در استان خراسان، بیرجند، فردوس و طبس از خراسان جنوبی، بردسکن، کاشمر و خلیل آباد در خراسان رضوی بیشتر مبتلا شدن داشتند. ازاین رو ابتلای منطقه ای داریم که قسمتی در ارتباط با رعایت پروتکل ها و مشاغل فصلی است. البته بطور قطع در استان هایی که واکسیناسیون بیشتر است، میزان مبتلا شدن کمتر است. مثلاً گیلان جزو استانهای خیلی خوب ما است که بالاترین میزان پوشش واکسیناسیون را دارد. با این وجود در کشورهای اروپایی می بینیم کشورهایی مانند آلمان، اتریش و... که گرفتار مشکل جدی شدند، غاطبه فوتی شان افراد غیرواکسینه هستند. اینها تجارب بین اللملی است که باید از آن درست استفاده نماییم.
جان بابایی درباره گزارش کمیته ی علمی درباره بازگشایی مدارس و دانشگاه ها، اظهار داشت: قبلا هم گزارش در این حوزه و درباره قواعد و استانداردهایی که باید رعایت شود، داده شده است. باید توجه کرد که اینجا کمیته ی علمی است که موضوعات را به لحاظ علمی بررسی و نگرانی هایش را بر مبنای مطالعات و تجارب بین المللی جمع بندی کرده و به ستاد ملی کرونا اعلام می کند.
وی درباره واردات قرص های ضدکرونا مانند مولنوپیراویر و پکسلووید، اظهار داشت: حالا شرایط فوتی ما رو به کاهش است. سفارش اول ما باید برای واکسن باشد. داروهایی هم که تابحال مطرح شدند، برخی شان در ابتدا پر طمطراق بودند و سروصدای زیادی برایشان شده، اما بعد دیدیم که تاثیرگذاری شان در حوزه مرگ و میر زیاد نبوده است. اکتمرا در داخل کشور تولید می شود. درباره آن دو دارو هم باید بررسی شود. البته امکان ساخت همه این داروها در کشور وجود دارد. فعلاً اصلا بحث واردات دارو لزوم ندارد، چونکه امکان تولید دارند و برخی شان در داخل کشور تولید هم می شوند. ما داریم هزینه اثربخشی آنها را بررسی میکنیم که آیا لزوم دارد که اینها وارد پروتکل کشور شوند.
جان بابایی اظهار داشت: حالا در بعضی کشورها مبتلا شدن بالاست اما فوتی اندک است. چونکه واکسیناسیون شان را بالای ۹۰ درصد بردند، ابتلایشان هم بالاست اما مرگ و میرشان کم است. مهم ترین هدف ما در مدیریت کرونا، کاهش مرگ ومیر اسک. بعدها شاید این بیماری سالانه منجر به مبتلا شدن و بستری تعداد افراد زیادی شود.
وی افزود: مطالعات شرکت ها هم برای خودشان پرارزش است، اما ما وقتی مجوز مصرف یک دارو را می دهیم باید تمام ابعاد را در نظر بگیریم. وقتی می توانیم با واکسیناسیون، جلوی مرگ و میر را بگیریم، هزینه ناشی از واکسیناسیون بسیار پایین تر است. هزینه بستری بیمار کرونا در بخش دولتی بالای ۶ میلیون تومان است که بیمار کمتر از ۱۰ درصدش را می دهد. درحالیکه کل هزینه واکسیناسیون برای ما ۴۵۰ هزار تومان است. بیشتر از 10 برابر کمتر است. ازاین رو معقولانه است از تجارب بین المللی استفاده نماییم. در عین حال نخستین بار نیست که از واکسن استفاده می نماییم. سرخجه و سرخک و... را با واکسن ریشه کن کردیم. اگر همواره دنبال داروهای جدید می بودیم، ریشه کنی اتفاق نمی افتاد. اگر می خواهیم مبتلا شدن و مرگ و میر را کاهش دهیم راهی جز همراه کردن مردم برای واکسیناسیون نداریم.
وی اظهار داشت: یکی از بزرگترین دستاوردهای نظام ما این بود که در عرصه تولید واکسن خیلی خوب کار کرده، زیرساخت درست کرده است. اگر قرار باشد بیماری باردیگر شدت بگیرد، مسئله واکسن باز مورد تهدید قرار می گیرد و قیمت بالا رفته و مواد اولیه نمی دهند، اما ما واقعا تولید واکسن را داریم. اجازه نداریم منابع مان را صرف داروهایی نماییم که امکان دارد ادعاهایی که پشت آنها است، عملا اتفاق نیفتد. در حالیکه اگر منابع را در زمینه خرید تضمینی از واکسن های تولید داخل انجام دهیم، این شرکت ها برای تولید واکسن انگیزه پیدا میکنند.
وی درباره چرایی هزینه برای رمدسیدیر، اظهار داشت: وقتی واکسن به اندازه کافی ندارید، مجبورید برای نجات مردم راهکاری داشته باشید حتی اگر اثربخشی قطعی را نداشته باشد. رمدسیویر داروی کمکی است که دوره بستری را در زمان خاصی کم می کند. وقتی کمتر از پنج درصد از جامعه ما واکسینه بودند و جامعه بدحال بود، نمیشد داروی حتی کم اثر را از بیماران محروم نماییم. ما از هر دارویی که بتواند در شرایط سخت پاندمی کمک نماید، استفاده می نماییم. خیال مردم راحت باشد که امکان تولید داروهای جدید وجود دارد و اگر پیک ششم هم اتفاق افتد، این داروها را در اختیار مردم قرار میدهیم. حالا روزانه مرگ و میر و ابتلای ما درحال کاهش است و باید همین روند را ادامه دهیم.
وی همینطور در پاسخ به سوالی درباره بازگشایی مدارس اظهار داشت: کمیته ی علمی بر مبنای نظرات علمی مباحث را مطرح می کند. آنچه در ستاد تصمیم گیری میشود، باتوجه به مجموع مسائل اجتماعی، سیاسی، دوری از مدرسه و... تصمیم گیری می شود. صحبت ما هم این است که این بازگشایی باید پله پله باشد و هر قدمی را که برمی داریم ارزیابی نماییم که چقدر بار بیماری اضافه شده و گام به گام مدارس را باز نماییم.
منبع: samfilm.ir
این مطلب سام فیلم را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب