3 اصل مهم در تغذیه دوران حاملگی
به گزارش سام فیلم سرپرست انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی كشور اعلام نمود: تغذیه مناسب در دوران حاملگی باید بر سه اصل كفایت، تعادل و تنوع باشد، یعنی در طول روز به میزان كافی و متعادل و به شكل متنوع از همه گروه های مواد غذایی در تغذیه دوران حاملگی استفاده گردد.
به گزارش سام فیلم به نقل از ایسنا، دکتر جلال الدین میرزای رزاز به سفارش های کلی برای دوران حاملگی اشاره نمود و اظهار داشت: در دوران حاملگی باید یک رژیم غذایی متعادل و متنوع وجود داشته باشد که از همه گروه های غذایی به اندازه و به مقدار کافی استفاده گردد. چون که کنترل افزایش وزن در این دوران مهم می باشد.
وی ادامه داد: همراه وعده های غذایی در دوران حاملگی حتما از گروه لبنیات شامل شیر کم چرب، ماست کم چرب، پنیر، دوغ کم نمک و... و همینطور در رژیم غذایی به میزان کافی از گروه گوشت ها شامل گوشت، مرغ و ماهی استفاده گردد.
سرپرست انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور با اشاره به اینکه در دوران حاملگی مواد غذایی مانند گوشت ها کاملا پخته شود، بیان داشت: زنان آبستن در دوران حاملگی خود، روغن مصرفی خویش را از نوع کلزا یا کانولا انتخاب کنند و البته روغن زیتون همراه با سالاد ها هم برای پیشگیری و کنترل یبوست سفارش می شود.
رزاز در ادامه اضافه کرد: در دوران حاملگی مکمل ها برپایه دستور متخصص از مصرف زیاد قهوه و مواد غذایی حاوی کافئین شامل نوشابه های سیاه و چای پررنگ پرهیز شود.
وی بر عدم مصرف دخانیات در دوران حاملگی تصریح کرد و اظهار داشت: مصرف سیگار، مواد مخدر و الکل در دوران حاملگی جدا پرهیز شود. چون که مصرف این مواد اثرات سویی بر روی جنین می تواند داشته باشد.
سرپرست انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور تصریح کرد: زنان آبستن خویش را از استرس و اضطراب تا حد امکان در این دوران دور کنند و فعالیت بدنی سبک همانند پیاده روی را در صورت صلاحدید متخصص زنان، برای حفظ سلامتی و تسهیل زایمان در برنامه روزانه خود قرار دهند.
رزاز در مورد تغذیه در دوران حاملگی بیان داشت: رعایت یک رژیم غذایی سالم و متنوع در همه زمان ها و دوران های زندگی مهم می باشد، اما در دوران حاملگی اهمیت ویژه ای دارد. با عنایت به وضعیت فیزیولوژیک، سن بارداری، میزان فعالیت و خصوصیات فردی، برخورداری از یک تغذیه مناسب برای مادر آبستن امری کاملا ضروریست چون که تغذیه بر روی سلامت مادر آبستن و کودک اثرگذار است.
وی ادامه داد: تغذیه مناسب در دوران حاملگی باید بر سه اصل کفایت، تعادل و تنوع باشد، یعنی مادران آبستن در طول روز به میزان کافی و متعادل و به شکل متنوع از همه گروه های مواد غذایی در تغذیه دوران حاملگی استفاده کنند.
سرپرست انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور وزن گیری مناسب، رعایت رژیم غذایی متعادل، مصرف ویتامین ها و مواد معدنی مناسب و ورزش و فعالیت بدنی منظم را برای یک حاملگی سالم مهم دانست و اظهار داشت: پیش از حامله شدن تا حد امکان وزن خویش را به محدوده مناسب برسانید تا در دوران حاملگی افزایش وزن مناسبی داشته باشید و تا حد امکان عوارض حاملگی را کاهش دهید.
رزاز اضافه کرد: افزایش وزن در دوران حاملگی بهتر است تدریجی و یکنواخت باشد و نباید افزایش وزن ناگهانی و در ماه های آخر حاملگی باشد. خانم ها در طول حاملگی متوسط ۱۱ تا ۱۵ کیلو وزن اضافه می کنند؛ افزایش وزن در طول حاملگی طبیعی است و نباید نگرانی داشته باشید. وزن اضافه، تغذیه جنین را فراهم می آورد و مقداری از آن هم ذخیره می شود تا پس از زایمان برای شیردهی نوزاد استفاده گردد.
وی تصریح کرد: اگر پیش از حاملگی نمایه توده بدن شما بالا باشد، طبیعی است که باید کمتر وزن اضافه کنید و اگر با سوء تغذیه آبستن شوید، اضافه کردن بیشتر از این مقدار جای نگرانی ندارد.
سرپرست انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور خاطرنشان کرد: رژیم گرفتن در دوران حاملگی برای کاهش وزن یا جلوگیری از اضافه وزن برای مادر و کودک مضر خواهد بود.
بنابر اعلام روابط عمومی انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور، رزاز خاطرنشان کرد: برپایه نتایج مطالعات مختلف، وزن مناسب پیش از حاملگی و افزایش مناسب وزن در طول حاملگی با استفاده از تغذیه مناسب و کافی در دوران حاملگی دو راهکار موثر برای جلوگیری از تولد نوزاد کم وزن است.
منبع: سام فیلم
این مطلب سام فیلم را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب