در پی بیانیه ی یك صنف سینمایی برای حجم مجوز سریال ها در شبكه نمایش خانگی

داروغه زاده: نظام تهیه كنندگی این مشكل را حل كند، قانون اجازه نمی دهد

داروغه زاده: نظام تهیه كنندگی این مشكل را حل كند، قانون اجازه نمی دهد به گزارش سام فیلم معاون ارزشیابی و نظارت سازمان سینمایی با اشاره به اینكه چرخه اقتصادی در سریال سازیِ شبكه نمایش خانگی از تولید فیلم سینمایی به صرفه تر است، اظهار داشت: اگر نسبت به افزایش صدور مجوز سریال مشكلاتی وجود دارد، نظام تهیه كنندگی باید بتواند آنرا حل كند.


ابراهیم داروغه زاده در گفت وگویی با ایسنا، درباره وضعیت این روزهای تولید سریال در شبكه نمایش خانگی و واكنش اخیر یك صنف تهیه كنندگی سینما نسبت به افزایش صدور مجوزها در این بخش، اظهار داشت: هم اكنون چهار سریال در این شبكه در دست ساخت است و تعداد تولیدات در سریال های شبكه نمایش خانگی بالا نیست، اما این حوزه چرخه اقتصادی دارد و بازگشت سرمایه آن از سینما هم بیشتر است.
او درباره نگرانی و اخطار تعدادی از تهیه كنندگان سینما نسبت به افزایش صدور مجوزهای سریال در شبكه نمایش خانگی و غیرمسئولانه دانستن چنین اقدامی بیان كرد: ما هم اكنون حداكثر هفته ای دو محصول (سریال) برای پخش در شبكه نمایش خانگی داریم یعنی برنامه ریزی طوری بوده كه بیشتر از هفته ای دو تا نداشته باشیم. البته ظرفیت بازار مخاطب بسیار بیشتر از آن است و اگر هر روز هم یك قسمت سریال داشته باشیم ظرفیت آن موجود است منتها ظرفیت تولید وجود ندارد.
وی تصریح كرد: نكته مهم این است كه باید ظرفیت تولید را توسعه دهیم، همین الان هم سهم بزرگی از بازار مصرف در حوزه فیلم و سریال در اختیار تولیدكنندگان داخلی نیست در حالیكه میزان مصرف خیلی بالاست و این فیلم ها و سریال های خارجی هستند كه پاسخگوی تقاضای مردم شده اند، در نتیجه ما باید به فكر توسعه تولید آثار باشیم ولی این كار باید حرفه ای اتفاق بیفتد تا ضمن توجه به مبحث امنیت شغلی، مشكلی را هم به وجود نیاورَد.
معاون ارزشیابی و نظارت سازمان سینمایی همینطور با اشاره به اینكه تا آخر سال قیمت محصولات شبكه نمایش خانگی افزایش نخواهد یافت، درباره روند صدور مجوز برای ساخت سریال هم اظهار داشت: یكی از شروط صدور مجوز برای تهیه كننده در این حوزه این است كه حتما یا از تهیه كنندگان سینما باشد یا سابقه تولید سریال در شبكه نمایش خانگی را داشته باشد یا حداقل دارای سابقه ساخت سریال موفق در تلویزیون باشد. این دستورالعملی است كه حدود دو، سه ماه است در اداره كل شبكه نمایش خانگی اجرا می گردد و تهیه كننده ای كه یكی از این خصوصیت ها را داشته باشد می تواند با معرفی یك كارگردان حرفه ای، سریال خویش را بسازد.
داروغه زاده افزود: پس از اینكه صلاحیت حرفه ای تهیه كننده مشخص شد، فیلمنامه بررسی می گردد تا موافقت اصولی داده شود و بعد هم باید عوامل حرفه ای از جانب تهیه كننده معرفی شوند تا مجوز ساخت صادر شود.
وی با اشاره به سریال هایی كه توسط فریدون جیرانی و مهران مدیری در حال ساخت است و مجوزی هم كه برای سیروس مقدم صادر گردیده است، درباره مشكلاتی كه برای برخی سینماگرانی كه قصد ساخت فیلم دارند به وجود آمده چون كه خیلی از بازیگران حرفه ای سینما در این شبكه فعال شده اند و دستمزدهای بالای آنها هم چالش هایی را بوجود آورده است، اظهار داشت: در شبكه نمایش خانگی همان اهالی سینما مشغول كار هستند. ما در این بخش باید هم نیاز بازار را در تولید فیلم و سریال تامین نماییم و هم فراموش نكنیم تعداد زیادی از عوامل پشت دوربین هستند كه به شغل نیاز دارند. ما فقط بازیگر نداریم. 10 برابر آنها عوامل پشت دوریین هستند كه فارغ التحصیل شده و مهارت دارند و نیازمند شغل هستند. بخشی از آنها باید در سینما، بخشی در شبكه نمایش خانگی و بخشی هم در تلویزیون مشغول به كار شوند.
او تصریح كرد: كسانی كه بعنوان تهیه كننده كار می كنند، همان تهیه كنندگان حرفه ای سینما هستند و خیلی از فعالان سینما به فراخور، به این حوزه می آیند و ما نمی توانیم به كسی بگوییم شما سریال نسازید مثلا به این علت كه تعداد بازیگران كم است و دستمزدشان بالا می رود. این مستلزم رفتار حرفه ای خود تهیه كنندگان است كه نیازمندی های حوزه خویش را كشف كنند و مثلا از تئاتر، بازیگر جدید معرفی كنند. درواقع تعدادی بازیگر محدود هستند كه هم تهیه كنندگان سینما، هم شبكه نمایش خانگی و هم تلویزیون می خواهند از همان تعداد محدود كه امتحان پس داده اند به هر قیمتی استفاده كنند. ما نمی توانیم بخاطر این محدودیت جلوی تولید را بگیریم و بازار را خالی نماییم. اصلا امكان پذیر نیست و قانون این اجازه را نمی دهد.
داروغه زاده در پاسخ به اینكه آیا درخواستی برای ساخت فیلم ویدیویی عرضه می شود؟ اظهار داشت: تولید تله فیلم صرفه اقتصادی ندارد ولی سریال چرخه اقتصادی دارد و حتی بازگشت سرمایه در سریال سازیِ شبكه نمایش خانگی از سینما هم بیشتر است، چون صاحبان سریال هفتگی پول خویش را از مردم می گیرند و تاخیرهایی كه در اكران سینما هست در این شبكه وجود ندارد. اگر نظام تهیه كنندگی ساماندهی گردد می تواند مبحث دستمزدها را پیگیری و حل وفصل كند.
به گزارش سام فیلم به نقل از ایسنا، مدتی قبل انجمن شركت ها و تهیه كنندگان مستقل سینمای ایران نسبت به صدور مجوز ساخت ۹ سریال نمایش خانگی واكنش نشان داد و چنین رفتاری را، اقدامی غیرمسئولانه خواند چون كه نه بازار كشش این تعداد سریال را دارد و نه شرایط تولید و ازجمله نیروی انسانی جلوی دوربین و پشت دوربین و تجهیزات سینمایی چنین اجازه ای را فراهم می آورد.



1397/09/26
13:53:37
5.0 / 5
4515
تگهای خبر: اكران , بازیگر , تئاتر , تهیه كننده
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳
سام فیلم - فیلم و سریال
samfilm.ir - حقوق مادی و معنوی سایت سام فیلم محفوظ است

سام فیلم

همه چیز درباره فیلم و سریال