انتشار شماره جدید سینما و ادبیات

انتشار شماره جدید سینما و ادبیات به گزارش سام فیلم شصت و سومین شماره مجله «سینما و ادبیات» منتشر گردید.



به گزارش سام فیلم به نقل از ایسنا، این شماره به سینمای آمریكا و سینماگر مطرح و كم كار آن ترنس مالیك اختصاص دارد كه این روزها با دو فیلم «رادیگان» و «آهنگ به آهنگ» دوباره نظرها به او جلب شده است. در ایران مالیك با «درخت زندگی »اش معرف سینمادوستان است. سینمای خاص مالیك چه از منظر ساختاری، چه از نظر معنایی كه به مخاطب منتقل می كند، آرای متفاوت و گاه متضادی برانگیخته است. مالیك كمتر تن به گفت وگو می دهد. در همین شماره ترجمه میزگرد ترنس مالیك، ریچارد لینكلیتر (كارگردان آمریكایی و ستایشگر مالیك) و مایكل فاسبیندر (بازیگر جدیدترین فیلم ترنس مالیك «آهنگ به آهنگ») آمده است.

سینمای سیاسی و تعریف و مولفه های آن بخش سینمای ایران این شماره مجله است. میزگرد فریدون جیرانی، فرهاد توحیدی، كمال تبریزی، امید روحانی و جواد طوسی به این مورد پرداخته است. سهم سینمای ایران از سینمای سیاسی چقدر است و سینمای اجتماعی ایران و سینمای سیاسی چه تفاوت ها و شباهت هایی دارند؟ مطالب عباس بهارلو، محسن خیمه دوز، نیوشا صدر و مهرزاد دانش كامل كننده این بخش است.

ذهنی نویسی امروزه بخش اعظمی از روایت داستانی را به خود اختصاص داده و خیلی از آثار بزرگ دنیا به همین سیاق نگاشته شده است. یكی از مطرح ترین آثار ادبی دنیا «اولیس» اثر جیمز جویس و خیلی از داستان های ویرجینیا وولف در هوای روایت ذهنی نفس می كشند. اما حد و مرز این ذهنی گرایی و پیوند ذهنی و عین و چگونگی اجرای روایت ذهنی در گفت وگوی منوچهر بدیعی و پویا رفویی و یادداشت های احمد اخوت، فرخنده آقایی، شاپور بهیان، حسین پاینده، ابوتراب خسروی و... آمده است.

اما این شماره «سینما و ادبیات» پرونده ای درباره دوزبانگی در ادبیات دارد. این پرونده به نویسنده هایی می پردازد كه زبان مادری شان غیر از زبانی است كه به آن می نویسند. در این پرونده بر تجربه خاص دوزبانگی نویسندگان ایران و جهان تمركز شده و مطلب جومپا لاهیری در این پرونده منتشر شده است.

بخش هیروگلیف در این شماره به مسئله «بیان» می پردازد. «ادبیات در معنای وسیعش «بیان» است یا «بیانگر»». و تحولات هنرهای بصری چه تأثیری بر خلق ادبی گذاشته اند؟

سینمای خاورمیانه از دیگر بخش های مجله است كه تبعات ترومای جنگ در زمینه استعماری و پسااستعماری را مورد تحلیل قرار داده است.



 

1396/07/17
23:23:34
5.0 / 5
4799
تگهای خبر: سینما , فیلم
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۴
سام فیلم - فیلم و سریال
samfilm.ir - حقوق مادی و معنوی سایت سام فیلم محفوظ است

سام فیلم

همه چیز درباره فیلم و سریال